Sağlıkla ilgili güncel konuların ele alındığı ve bunların sağlık çalışanlarıyla paylaşıldığı Medimagazin adlı haber portalında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına yer verilmesi yadırganabilir. Ancak, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş değerleri hatırlatan etkinliklerin paylaşılmasına her zamankinden çok gereksinim var.
Günün anlamı ve bununla ilgili olarak ortaya konulan gösterilerin başta çocuklar olmak üzere herkesin görmesi, geleceğe umutla bakmayı hatırlatması açısından çok gerekli idi. Ancak, gösterilerle ilgili coşku sadece Darüşşafaka ile sınırlı kaldığından, bu yılın en özel 23 Nisan kutlamasının özetini Medimagazin’in elit okuyucu kitlesi ile paylaşmayı uygun gördüm. Ayrıca, bir Darüşşafaka bağışçı üyesi olarak çocukların eğitimine yapılan yatırımın Darüşşafaka’da çok iyi değerlendirildiğini ve katlanarak geri döndüğünü dile getirmek istedim.
Eğitimde fırsat eşitliği söyleminin ve eğitimi yönlendiren tüm ilkelerin gerçek anlamda hayata geçirildiği Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında Ulu Önder Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği Çocuk Bayramı, 23 Nisan’da Maslak’ta bulunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları Spor Salonu’nda küçük bir grupla ama büyük bir coşku ile kutlandı. Günün felsefesine ve ruhuna uygun bu kutlama, Ata’ya teşekkürün en anlamlı en etkileyici ve estetik ifadesi idi. Bu anlamlı etkinlikte; Atatürk İlke ve İnkılâpları’ndan izler taşıyan, mini bir konser, salon dansı, yurdun çeşitli yörelerine özgü sıcak türkü örnekleriyle sergilendi. Çocuklar aynı zamanda, Ata’nın eğitim, spor, güzel sanatlar konularına ve yeniliklere verdiği değeri başarılı örneklerle sergilediler.
Etkinlikler sırasında Gülten Dayıoğlu, Aziz Nesin, Yaşar Kemal ve Sait Faik Abasıyanık gibi değerli yazarların çocuklar tarafından canlandırılması ve onların hayatlarından konuklara kesitler sunulması yazarlara karşı bir vefa örneği olduğu gibi, okulda edebiyata verilen önem hakkında da bilgi verdi. Gösteriler aynı zamanda, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığı ile geleceğe hazırlandığını düşündürdü.
Özenle sunulanlar, adından çokça söz edilen, ancak örneği çok az görülen kurum kültürünün Darüşşafaka’da tam anlamıyla yerleştirildiği gerçeğinin bir göstergesi idi. Böylece, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmanın üstün tutulduğu ve Darüşşafaka’ya ait değerlerin özenle korunduğu bu kurumdan mezun olanları ayrıcalıklı ve çalışma hayatında başarılı kılan nedenler bir kez daha yanıt bulmuş oldu.
Kuşkusuz, Darüşşafaka’da gerek eğitim gerekse kutlama etkinliklerinin başarısında eğitim-öğretim elemanlarının payı büyüktür. Öğrencilerinin başarılarını görmek eğitimcilere motive edici geribildirim sağlasa da eğitimciler, Darüşşafaka gibi köklü bir kuruluşun değerlerinin titizlikle korunması ve öğrencileri aracılıyla ileriye taşınması ve sürdürülmesinde gösterdikleri duyarlılık nedeni ile içtenlikle alkışlanmayı hak ediyorlar.
Yukarıda anılan özen ve duyarlılık, Darüşşafaka Rezidanslarında çalışan yönetici ve elemanlardan da beklenilmektedir. Bu beklenti kurum adının ve prestijinin korunması adına çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü kurumun değerlerinin korunmasındaki sorumluluk bilinci ile bağışçı üyelere değer verilerek ve saygı ile sunulan hizmetler hem kurum adının korunmasını hem de verilen hizmetlerden alınan memnuniyetin Darüşşafaka’ya “bağış” olarak dönmesini sağlayacaktır.