Bugün insanlar bazı nedenlerle kendi kopyalarının yapılmasını istemektedirler. Bu uygulamanın etik açıdan iyi ve kötü yönleri vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:
1) Büyük insanların veya efsanevi derecede güzel kişilerin tekrarlanması.
2) Kalıtsal hastalık tehlikesini azaltmak için sağlıklıların çoğalması.
3) Kalıtımsal aynı nitelikleri taşıyan kişilerin, insanın gelişimi, doğanın ve çevrenin selektif anlamı hakkındaki bilimsel araştırmalar için üretilmesi.
4) Kısır çiftler için çocuk sahibi olma.
5) Savaş, haberalma veya spor alanlarında kullanılmak üzere identik kişilerden oluşan grupların oluşması.
6) Doku aktarımları için organ rezervleri olarak kopyaların üretilmesi.
İnsanlar genelde kendi kopyalarının daima başarılı bir kopya olacağını bildiklerinden yüzyılımızda klonlama konusuna çok eğilinilmektedir. Tıp etiği açısından bazı değerler sabit bir düzeyde kalamazlar. Örneğin renkler ve zevkler kişiye göre değişir. Bugün güzel olan bir şey yarın çirkin normlar içinde değerlendirilebilir. Dahi insanların kopyalanması ise onların değerlerini düşürecek niteliğe sahiptir. Yine ayrıca bazı alanlarda benzer insanların kullanımı da insan yığınlarının savaş, haberalma gibi alanlarda kötüye kullanılmasını sağlar. Yine bazı çevreler, kopyalamayı ileride gerekebilecek organ nakilleri için bir depo gibi kullanabilme düşüncesi ile desteklemektedirler. Bu durum ise tıp etiği açısından insan ahlakına aykırıdır.
Nitekim ileride organ gerekebileceği düşüncesinden hareketle bir cenini üretmek ve sonra da gerekince onu parçalayarak organını almak ahlaki bir olay değildir.
Bilindiği gibi organizmaların klonlanması ile ilgili çalışmalar 1970’li yıllarda başladı. İlk kez hayvanlarda yapılan çalışmalar memeli hayvanlara kadar uzandı. Bazı hayvanların klonları üretildi. Bugün insan klonlanması ile ilgili bazı deneyler yapılıyorsa ve bazı gazete haberlerinde klon insan üretildiği ile ilgili bazı manşet haberler varsa da bunların ne kadar gerçek olduğu yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır. Etik açıdan klonlama ile ilgili uygulamaların ortaya çıkardığı sorunları yasal yaptırımlarla çözümlemeğe kalkmak konusunda aceleci davranılmaması gerekir. Çünkü bunların geri dönüşümü oldukça zor olmaktadır. İnsanların klonlanmasının, etik kurallara uygun olması ve mutlak bir yarar sağlaması gerekmektedir.