Malumunuz olduğu üzere, Medimagazin Gazetemizin Nörofilozofi Köşesinde, 2008 yılından beri belli periyotlarla, düzenli olarak, tıbbî, meslekî, paramedikal, edebî, sosyal ve san’atsal makalelerimi siz değerli okuyucularımla paylaşmaktayım. Yazılarıma yapılan müspet ya da menfi eleştiriler, şüphesiz daha iyiye, daha ileriye doğru adım atabilmemize katkı sağlamaktadır.
Makalelerimi okuyan ve takip eden, gerek meslektaşlarım ve gerekse diğer okuyucularım tarafından zaman zaman serd edilen, bu yazıların bir araya getirilerek, kitaplaştırılması ve daha kalıcı olması fikri, beni heyecanlandırarak bu hususta teşvik etti.
Bu vesile ile bugüne kadar Nörofilozofi Köşemde yayımlanan 120 civarındaki makalemi tekrar gözden geçirip, içerisinden düşünülen kitap formatına uygun olanlar seçilerek, bazı küçük değişikliklerle bir araya getirdik ve “Rabbim, Beni Doktorlardan Koru!” ismi ile okuyucularımıza sunduk.
Paramedikal alanda, beş şiir kitabımdan sonra, altıncı olarak yayımlanan bu kitap dört bölümden oluşmakta ve 86 makaleyi ihtiva etmektedir. Birinci Bölüm; Sermaye Hastalıklar, Tıbbî Modalar, Tetkik Savurganlığı, İkinci Bölüm; Kapatın Şu Tıp Fakültelerini, Üçüncü Bölüm; Bilim Nereye Koşuyor?, Dördüncü Bölüm ise; Tıbbın Şiiri, Müziği, Felsefesi isimlerini taşımaktadır.
Kırk yılı aşkın bir süreyi kapsayan Tıp Serüvenimin, zaman zaman ironik, bazen de empati yaparak analizini, serzenişini ve “Hayali Cihan Değer” babında eleştirilerini, hatta kendinizi bile bulabileceğiniz bu kitap, beni yetiştirenlere ve benim yetiştirdiklerime ithaf edilmiştir.
“Rabbim, Beni Doktorlardan Koru!” Hayy Kitap’tan, Ekim 2013 tarihi itibarıyla yayımlanmış olup, 248 sayfadan müteşekkildir.
Kitabın hayatiyet kazanmasında beni özellikle teşvik eden, Aziz Dostum, Değerli Meslektaşım Prof. Dr. Ahmed Râsim Küçükusta, Medimagazin Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sevgili Dr. İbrahim Ersoy, her türlü kolaylığı sağlayan ve bütün imkânlarını önümüze seren Hayy Kitap Genel Yayın Yönetmeni Sayın Rauf Baysal’a ve siz değerli okuyucularıma, kalbi teşekkürü bir borç bilirim.
Kitabın muhtevası ile mütenasip, ârûz vezni ile yazılmış, güngör’memiş bir rubâîmizi burada, muhterem kaarilerimle paylaşalım!
TABÂBET DÜŞTÜ YERLERE
(Mefâîlün, Mefâîlün, Mefâîlün, Mefâîlün)
Tabâbet düştü yerlere, ömür verdim ezâ aldım.
Tedâvi etmeye hep hastalardan ben rızâ aldım.
Tanınmaz asla eşkâlim, ne şan’u şöhretim kaldı,
Ne hâldir bu bilinmez hiç, şifa verdim cezâ aldım.