İnsan yaşamında zamanın önemi yapılacak işler listesinde öncelik sıralamasını doğru planlamak ile ilişkilidir. Zaman yönetiminin anlamı ise gerçekte yaşam yönetimidir; zaman planlaması da aslında kendimizi planlamaktır. Sağlık ile ilgili görevlerimizde zamanın iyi kullanılması ayrıca önem taşır. Artan hasta sayısında önemli bir etken de, sağlık hizmetlerinin her alanda aynı teknolojik donanımla sunulamamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle hastalarımız bu teknik donanıma sahip merkezi sağlık birimlerinden hizmet alabilmek için “suyun başı” olarak nitelendirilebilecek sağlık kuruluşlarında tedavi olmayı seçmektedir. Bu durum, görev saatleri tanımlı resmi kurumlarda zaman etkeni değişemeyeceğine göre gelen talep doğrultusunda zamanı etkili kullanarak sağlık hizmeti sunmayı gerektirmektedir. İşte bu noktada insana hizmet için yine insanın ürettiği “robot” yardımcılar kolaylık sağlamaktadır. Diş hekimliği alanından örneklendirmek gerekirse, hastaların protetik tedavilerinin aşamalardan oluşması ve bunun dental teknisyen aracılığı ile yürütülmesi gereği hızlı ve etkili tedaviyi olumsuz etkilemektedir. İnsana bağlı hata paylarının da göz önüne alınarak değişkenlik gösterebileceği tedavi seçeneklerinde her zaman aynı standartın korunması da söz konusu değildir. Bu nedenle geliştirilen bilgisayar destekli tasarım ve üretim cihazları insana bağlı hata payını yok ederek standart, hızlı, etkili ve sağlıklı tedavi seçenekleri sunmakta ve hata yok edildiği için tedavilerin maliyetleri de göreceli olarak düşmektedir. Makinalarda algılama ve verilerde yanılma olmaması, insanın ise doğası gereği değişken yapısının çıkacak ürüne yansıma olasılığı sonucu belirgin olarak etkileyecektir. Hepsinin ötesinde tüm bu kaliteli hizmet, önceden belirlenmiş süreler içinde rahatlıkla bitirilebildiği için sağlık çalışanlarının da zamanlarını etkin kullanarak hızlı sonuç sunabilmelerini getirmektedir.
Bu hizmet türünün, sağlık sektöründe istihdam zorluğunu doğurması, işsizlikle baş eden bir ülke olarak bazı çekinceleri de beraberinde getirmesi de olasıdır. Ancak başka bir bakış açısından, robotlar insanların yaşamlarını ve çok değerli zaman dilimlerini verilen hizmetlerin kalitesinden ödün verilmeden korumak için insanlığa hizmet etmektedir. Bu yönü ile aslında robotları üreten ve programlayan da insan beynidir ve günümüzde yapılan bir cihaz, çıkaracağı sorunu kendisi çözebilmek durumunda değildir. Burada sorunun çözümü yine insandadır ve insan yeniden program oluşturma ve yürütme becerisindedir.
Yaşamımızı yönetmeye çalışırken ve kendimizi planlarken öncelikli olarak yapmamız gereken ilk şey amaçlarımızı belirlemektir. Bu işleri önemlerine göre sıraladıktan sonra geriye kalan; bu sıraya göre hareket etmektir. Zaman yönetimini etkin kullanabilmek için geliştirilen cihazların insana hizmet için sadece bir aracı oldukları düşünülecek olursa, başarılı bir zaman yönetimi uygulamasının, ancak kişinin kendi çabası ile mümkün olabileceğinin de unutulmaması gerekir.