TUFAN ÖNCESİ YAŞANTIDAN KESİTLER
An itibariyle bütün dünyada ulaşılabilen tek örnek. 2000 m civarında bir rakımda, yüksekten yataya doğru sert ve yumuşak eğimli dağ ve birkaç vadiden mürekkep bir arazideki oldukça sert kayaçlara işlenmiş bir medeniyet. Yüksek rakımı, sert ve zemine bağlı kaya yapılarına işlendiğinden ve eğiminden dolayı tufan sonrası üzerinde su kalmadığından, sonrasında zorlu doğa şartlarına dayanmış beş kilometrekarelik alana yayılmış ve şehre giriş yolları çok daha önceden işaretlenmiş bir alan, ÇAKMAKDÜZÜ GÖLLER YAYLASI.
Bulan: Bitki ve Doğa Fotoğrafçısı MÜSLÜM DELİPINAR
Keşif, Tarihleme ve Tespit: Prof. Dr. KEMAL DURUHAN
Şehir ve medeniyet alanı, dokuma ve kültür bakımından yakın veya uzak coğrafyada başka bir örneği olmayan bir medeniyettir.
Priapos veya Vedd kültü olarak nitelendirebileceğimiz bu medeniyet, günümüz ve hatta geçmiş birçok medeniyete göre yaşantı bakımından aşırılıklar barındırmaktadır. Bu aşırılıkları canlandıran dokuma ve işlemeleri bol miktarda alanda görmek mümkündür. Bu aşırılıklar büyük tufanın nedeni olmuştur. Bununla birlikte çeşitli yaşam şekilleri ve araçlarını gözlemlemek de mümkündür. Tekerleğin olduğu fakat değişim sisteminin metal cinsinden paralar ile olmadığını şimdilik bilmekteyiz. Bir yazı ve basit yön göstermeleri ve yer gösterimlerinin dışında bir sembolizm de yoktur. Antropomorfik bir doğa anlayışı vardır.
Nuh tufanı öncesi toplumunu Sümer tabletleri ve Tevrat, İncil ve Kuran metinleri dışında anlatan bir şey yoktur. BURASI TÜM DÜNYADA BİRİCİKTİR. Sonraki yapılacak araştırmalar tüm insanlığın geçmişini aydınlatacaktır. Bu nedenle bu alan ve bölgenin acilen koruma altına alınması ve MİLLİ PARK ilan edilmesi gerekmektedir. Sivas Valiliği’nden, Divriği Kaymakamlığı’ndan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan beklentimiz budur.
6 yorum
Daha geniş bilgi için bkz.
http://www.kemalduruhan.net
Değerli Akademisyen arkadaşlarım, teveccühünüz için çok teşekkür ediyorum.
Bu keşfini yaptığımız yer TUFAN ÖNCESİ DEVRİ NUH TOPLUMUNUN YAŞANTISINDAN KESİTLER SUNAN BİR YERDİR.
Göbekli tepeden 5 6 Bin yıl daha eskidir. An itibarı ile tufan öncesi yaşantıyı gösteren, ulaşılabilen TEK ÖRNEKTİR.
Tufan sonrası yaşamın ilk yerleri ise ADIYAMAN ve etrafıdır. Sonrasında Tufan yaşamı ile olan izler Göbeklitepe, Stonehenge, Vadi Sura gibi yerlerden gözlenebilir.
Daha geniş bilgi için bkz.
http://www.kemalduruhan.net
Keşif bize ait olup, yerli veys yabancı literatürde yer almamaktadır.
Duyarlılığınızı kutlarım hocam. Siz rehberlik yapıyorsunuz, gerisi resmi görevlilere ait. Bilgi böyle olgunlaşır. Duyarlı kalmak lazım.
Bu keşif,
İnsanoğlunun sosyal bir yaşam kültürü bakımından 8000-10000 yıl öncesini işaret eden Göbekli Tepe’den bile çok öncesini gösteriyor olabilir…
Prof. Dr. Hikmet Geçkil
Kemal Hocam gerçekten harika bir keşif, ilk fırsatta ben de gidip görmek isterim. Adıyaman’da ırmak yatağında bulduğunuz Nuh peygamber ve eşi diye yorumladığınız çağ ve olaylarla bu son keşfiniz arasında bir ilişki var mı bilmiyorum. Hatta Göbekli Tepe ile Çakmakdüzü arasında da bir ilişki kurulabilir mi diye bir fikir geliyor aklıma. Tebrik ediyorum sizleri.