Değerli dostlar, bu ay sizlere tüm Manisa için sevinçli bir haber vermek isterim. 1 Mart 2010 tarihinden itibaren Uncubozköy’de bulunan yeni hastane yerleşkemiz artık hizmette. Cerrahi bölümlerimiz artık bu yerleşkede faaliyet gösterecek.
Bilindiği üzere, İstanbul, Ankara ve İzmir yollarının kesişme noktasında bulunan Celal Bayar Üniversitesi Hastanemiz bu avantajlı konumu ve yüksek tuttuğu hedefleri ile bölgenin üçüncü büyük üniversite hastanesi olmayı planlamakta ve bunu kendine misyon edinmektedir.
İlk olarak, 1992 yılındaki kuruluşunu takiben Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesinin ek binasını devralarak hizmetine başlayan üniversite hastanemizde zaman içinde aynı yerde yapılan üç bina ilavesi ile 300 yatak kapasitesine ulaşmış ve bu noktadan sonra fiziksel kapasite açısından genişleyememenin sıkıntılarını yaşamaya başlamıştır. Moris Şinasi yerleşkesinde yer sıkıntıları yaşanacağı endişesi ve bu arazideki geçici konumumuz nedeniyle Uncubozköy bölgesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine yakın arazide yeni bir hastane binasının yapımını 1996 yılında gündeme getirmiştir.
Dönemin rektörü Prof. Dr. Tuna Taner tarafından özellikle desteklenen proje 1997 yılında ihale edilmiş ve çalışmalara başlanmıştır. 2001 yılına gelindiğinde tamamlanan blokların bir kısmına Tıp Fakültesi Dekanlığı taşınmış ve diğer kule blokların yapımına hız verilmiştir. Ancak bu tarihten sonra idareden ve müteahhit firmanın zafiyetlerinden kaynaklanan hukuki ve mali birtakım sorunların yasal yollarla aşılamaması nedeniyle hastane binamız ihmal edilmiştir. 2006 Aralık ayında göreve gelen rektörümüz Prof. Dr. Semra Öncü, sadece yarısının kabası tamamlanabilmiş binamızın mevcut haliyle kullanıma açılması için sonsuz bir gayretle çalışmıştır. Bu nedenle 2007 yılının ilk sekiz ayı yeniden yapılanma planlamasıyla geçmiştir. Bu tarihten sonra, önceki idare döneminde oluşan kamu zararları ortadan kaldırılarak, projenin günün teknolojik koşullarını karşılayabilecek güncellemeleri yapılmış ve inşaatın hızla bitirilmesi yönünde olağanüstü bir gayret sarf edilmiştir. Şu anda açılmış olan hastane binamız projenin yaklaşık yarısıdır. Bu nedenle öncelikle cerrahi bölümlerin bu binaya taşınması öngörülmüştür.
Cerrahi bölümlerimiz (Kalp Damar Cerrahisi ve Göğüs Cerrahisi hariç) 5 Mart 2010 tarihinden itibaren ameliyatlarını bu yeni binada yapmaktadırlar. Dahili Tıp Bilimleri bölümümüz ihalesi 2009 yılında tamamlanıp, 2009’un Aralık ayında yapımına başlanan hastanenin diğer yarısı tamamlandığında Uncubozköy’e gelebileceklerdir. Bu inşaattın da hızla yükseldiğini bugün hastanemizi ziyaret eden herkes fark edebilir. Yeni hastanemizde, özellikle önceleri fiziki kapasite sınırı nedeniyle ötelemenin yaşandığı ameliyat tarihlerine meydan vermemek için 11 adet modern operasyon salonu inşa edilmiş bulunmaktadır. Manisa’nın geneline hizmet verebilecek cerrahi ve reanimasyon yoğun bakım salonları önemli bir eksikliği giderebilecek durumdadır.
Çok yakında hizmete girecek olan, içinde ayrı bir ameliyathane de barındıran acil servisimiz, pek çok acil müdahalede sıkışıklık yaşanmadan hizmet verebilecektir. Tüm hastane içinde dolaşan pnömatik sistem taşıyıcı boru sistemi hastalara ait farklı tahlil materyallerinin hızla ve etkin bir şekilde laboratuvarlara ulaşmasını sağlayacaktır. Dijital sistemler kurulmuş olan laboratuarlarımız ve hasta kayıt birimlerimiz kâğıtsız hastane ortamına bizi bir adım daha yaklaştıracaktır. Daha önceden büyük eksikliğini hissettiğimiz kaliteli ve rahat, kişiye özel hizmet anlayışı ile geliştirilen tek kişilik odalarda hasta ve refakatçisi için büyük konfor sağlayacaktır. Bu güzel hastane binamıza pek çok Manisa’lı hayırsever oda döşeyerek katkıda bulunmuşlardır. Onları burada şükranla anmak isterim.
Hastanemizin toplamda fiziki kapasitesinin artması ve fiili olarak ikiye bölünmesi personel açığının oluşmasına neden olabilecektir. Bu durum da genç ve dinamik başhekimlik ekibimizin yüksek kapasiteli çalışmaları ve hizmet devamlılığının sağlanması ile aşılabilecektir.
Makine ve ekipman parkımızın yenilenmesi ve eksikliklerin tamamlanması aşamasında oldukça önemli yollar aldık. Bu konuda özellikle de rektörümüz Prof. Dr. Semra Öncü’nün yoğun desteğini hastanemizin gelişmesinin her aşamasında yanımızda hissettik. Hızla gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek elbette ki zor ve masraflı bir olay. Bu nedenle Manisalılardan beklentimiz, kendilerine hizmet için var olan bu kurumdan desteklerini hiçbir zaman çekmemeleri. Çünkü Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi Manisa için vardır ve Manisalılarındır. Manisa’nın desteği ile daha sağlıklı günlere ulaşmak tek dileğimizdir. Esen kalınız.